Pidän yllä omaa epävirallista ja henkilökohtaista Kolmen Viisaan Miehen listaa. Lista elää hiljalleen, sen henkilöt ja listan järjestys riippuvat ennenkaikkea siitä mitä kirjoja olen viime aikoina lukenut ja mitä luentoja kuunnellut. Tässä blogissa otan esiiin jokaiselta viisaalta yhden teeman, joka on erityisen syvästi minua kirpaissut. Konnunsuon ja Tirilän Baarin omalta rovastilta tämä teema on penseys, josta hän kirjoitti kokonaisen kirjan.

"Astuimmepa penseyden torjunnan taloon joukkotiedotuksen, markkinoinnin, uskonnollisen fundamentalismin tai mistä muusta ovesta tahansa, niin joudumme aina sisäsiistiin tilaan, missä kaapit pitävät sisällään luurankoja, kellarit ovat täynnä torjuttuja tarpeita ja vintit pullollaan kätkettyjä asenteita. Kaikki lelunsa rikkoneet maailman ja Jumalan lapset valittavat, ettei täällä ole mitään tekemistä."

On äärimmäisen vaikeaa kirjoittaa mitä tuntemuksia tuo kirja on minussa herättänyt sortumatta pateettiseen julistukseen, siksi olen lyhytsanainen. Öisin en näe painajaisia, mutta joskus valveilla havahdun pelkoon että olen muuttunut Pensyden talossa asuvaksi kyyniseksi paskiaiseksi ja mikään ei tunnu enää miltään.

Haluan kuitenkin mieluummin asua Steinbeckin Ystävyyden talossa (Tortilla Flat). Siellä hyvinkin vajavainen ja sekalainen porukka tunsi ystävyyttä, vihaa, riemua ja tuskaa, kaikkia suuria tunteita.

Suosittelen lämpimästi  molempia teoksia.