Kuningas saapuu ratsastaen valkealla hevosella. Missä on hevonen voitonjuhlien aikana? Tavallisessa harmaassa tallissa, hyvällä onnella voi kaurapussin saada turpansa alle jollei tallirenki ole livistänyt juhliin. Epäkiitollinen, epäkiitollinen on ratsun osa.

Osuuskaupan hevosen tuntevat kaikki. Yhteisen hyvän eteen se raataa niska limassa. Junnun mukaan sillä on vielä pattipolvetkin. Viimein, kun voimat loppuvat, se toimitetaan osuusliikkeen omistamalle liima- tai makkaratehtaalle. Paljon, paljon on konilla oltava osuustoiminta-aatetta jollei se yhtään harmita.

Ravuri saa voittajanloimen ja pokaalin, jos vauhti riittää. Voittoisten vuosien jälkeen hyväonninen voi päästä siitosorin jaloon virkaan. Kuitenkin se on sitä ennen kärsinyt tuhansia harjoitustunteja, loukkaantumisia, raipaniskuja, perävaunussa matkustusta. Vieroksun, vieroksun ravurin kurinalaista elämää.

 

Lännenfilmin hevonen ammutan sankarin alta. Sotahevonen tulee hulluksi paukkeesta ja räiskeestä.  Rautahevon korvista puskee mustaa savua. Pahankurinen isoveli katkaisee keinuhevosen hännän. Mustangi, mustangi on vangittu peltikuoriin.

 

Minä tahtoisin olla merihevonen. Lelluisin ulapalla Andromedan silmien alla. Yhtyisin aamulauluun valaiden ja seireenien kuoron kanssa. Kisailisin Valon, Veden ja Tuulen kanssa. Joskus, joskus kurkistaisin pinnalle ihmetellen ihmisten maailman valoja ja palaisin harjaani puistellen syvyyksiin.

 

1246098650_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Vastaus pakinaperjantain haasteeseen 135: hevonen