1289745436_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirjallisuutta tämä postaus ei otsikosta huolimatta käsittele, vaikka Turgenevin hulvaton romaani kuuluukin ehdottomiin suosikkeihini. Ei, vaan Aimarii haastoi minut lapsuusmuistohaasteeseen johon isänpäivän mukanaan tuomien ajatusten vallassa pyrin vastailemaan.Toki vanhaan tapaan annan kalastaja-Demetriukselle oikeuden hieman sensuroida ja muokata vastauksia silloin kun se oikealta tuntuu, kalastajan käsitys totuudesta saattaa olla hieman suhteellinen… 
 
1. Mitä vastasit lapsena, kun sinulta kysyttiin, mikä sinusta tulee isona?
Ainakin lentokonekaappari ja lähetyssaarnaaja kuuluivat suunnitelmiin, nyttemmin olen alkanut hieman empiä molempien suhteen. 
 

2. Mistä sarjakuvista pidit eniten?

Akkari ilman muuta ja ehdottomasti, sen kanssa opin lukemaan ja koko maailmankuvani lienee pitkälti muovautunut sen tarinoiden avulla. Mutta en vieläkään tiedä kumpi olisi loppujen lopuksi viisaampi valinta: rahat vai kolmipyörä.

3. Mikä oli lempileikkisi/pelisi?

Ulkoleikeistä kirkonrotta, ”puhdas paita vastapesty, kuka siihen ristin pisti” ja ”Omat nimet kirjoissa, kirjan kannet kiinni”. Sisäpeleistä Uusi Finanssi jota satojen kohtalotovereiden kanssa edelleen toivorikkaasti etsiskelen huuto.netistä. 
  
4. Parhaat syntymäpäiväsi ja miksi?
2003, olimme koko perheenä veneilemässä Pielisellä ja pieneen veneeseen jotenkin oli salaa minulta saatu kätketyksi lahjat sekä kakku…
 
5. Mitä olisit halunnut elämässäsi tehdä, jota et ole tehnyt?
En ole melonut Laatokalla enkä uistellut satakiloista marliinia Karibianmerellä. Vielä.
 

6. Ensimmäinen lempiurheilulajisi
Lapsena inhosin kaikenlasista liikuntaa, olin täysverinen (tai oikeastaan kai vähäverinen) lukutoukka. Löysin liikunnan ilon suunnilleen kolmekymppisenä kun innostuin vaelluksesta, urheilukalastus tuli sitten kuvaan hieman myöhemmin.
1289745448_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1288731594_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

7. Ensimmäinen musiikki-idolisi
Mikko Kuustonen, hän oli juuri pulpahtanut gospeltaivaalle soololevyllään ”Jää kuuntelemaan”.
 
8. Paras joulu- tai muu lahjasi
Tämä on helppo. Peltiveturi. Se osasi kääntyä seinään törmätessään, sen kuljettaja heilutti lyhtyä jossa oikeasti paloi valo ja se piti järkyttävän kovaa ääntä. Itse asiassa neljänkymmenen vuoden jälkeen se kai toimisi edelleen, kun vaan saisi patterit sisälleen.