Terve, Esko. Mitä kuuluu.

 

Tervepä terve, Eikka. Hyvää kuuluu, olen juuri valmistunut ekologistiksi.

 

Mutta eikös siihen pitäisi lukea kauppatieteitä tai jotain. Ja sinähän et käynyt ammattikouluakaan loppuun.

 

Älä nyt höpötä, ekonoomit ja merkonoomit lukevat niitä. Ekologistiikka on ihan eri juttu.

 

No mitäs kouluja siihen piti käydä?

 

Se oli sellainen ekologistiikan kirjeopisto Gambiasta. Ei maksanut kuin viisisataa ja sain kurssin suoritettua kahdessa viikossa. Diplominkin lähettivät.

 

Jaa että oikein diplomi-ekologisti. No mitäs nyt olet aikonut ryhtyä tekemään?

 

Naapurin Ville lupasi minulle ekologistiikkapäällikön paikan maatilallaan. Ekologistillinen kuljetusketju on juuri niin heikko kuin sen heikoin lenkki ja Villen Valmetin renkaat ovat tosi heikossa kunnossa. Siksi työntelen kottikärryillä sonnat navetasta pellolle.

 

Kottikärryjen ekologistillinen pyöränjälki onkin tosi pieni. Niin ja kottikärryt ovat siitäkin hyvät kun vallesmanni ei ole vielä tainnut palauttaa ajokorttiasikaan.

 

No niin, ei tarvitse muistuttaa. Mutta mitäs itse puuhailet, vieläkö yrität iltalukiossa ylioppilaaksi? Oliko se jo seitsemästoista vuosi menossa?

 

Äh, valkolakki on ihan turha. Minäkin suoritin tutkinnon, se oli egoloki-kirjeopisto Kazatz… siis Kasatzth… äh no sieltä, kyllä sinä tiedät. Tutkinnon sai kolmessa päivässä eikä maksanut kuin kolmesataa. Ja tässä diplomissa on väritkin, katso vaikka.

 

Joo, hieno punainen mikkihiirileima näkyy olevan. Mutta mikä opisto se oikein oli?

 

Egoloki-opisto. Kurssilla opetettiin pitämää egoistista lokia. Ensimmäisen lokikirjankin lähettivät todistuksen mukana.

 

Mutta sinähän pelkäät vettä etkä tunne edes reimareita, mitä sinä lokikirjalla?

 

Tämä ei olekaan mikään laivakirja vaan egoistinen lokikirja, etkö nyt ymmärrä? Siihen kirjoitetaan vain omasta itsestä eikä mistään muusta, kaksikymmentäviisi sivua päivässä. Luen otteen eiliseltä: "Kellon soidessa avasin silmät ja kaivoin ohimennen nenää vasemmalla pikkulillillä, sitten vääntäydyin ylös ja menin ves…"

 

Kiitos kiitos, riittää. Mutta kuka sinulle palkan maksaa tuosta? Ei ainakaan naapurin Ville.

 

No helppo juttu. Kuukauden päästä minulla on 750 sivua valmiina, sitten kilpailutan sen suurilla kustantamoilla. Suurimmat rojaltit lupaava kustantamo saa ottaa siitä miljoonapainoksen, nimeksi tulee Tammikuun egoloki. Ja sitten tietysti kuukauden päästä Helmikuun egoloki ja niin edelleen. Kun olen vuoden kirjoittanut niin voin jäädä eläkkeelle ja palkata sinut ekologistilliseksi talkkariksi niin sinun ei tarvitse loppuikääsi sontaa työnnellä.

 

Kiitos vain, mutta epäilen hiukan tuota bisnesideaa, ehkä Villen leivissä on kuitenkin varmempaa. Sitä paitsi sinun egolokistilliset asenteesi evät ollenkaan sovi minun ekologistilliseen aatemaailmaani.

 

 

Egologistillinen vastaus pakinaperjantain haasteeseen 167.