Mökinmuija
Alina Kylliäinen
Tuohikotti

Rakas Äiti-kulta.

Vieläkö mahdat muistaa minua, Valtteria, kiertolaispoikaasi. Minä lähdin silloin kauan sitten kotimökistä päättäen että kierrän vielä muutakin kuin taatan tahkoa. Niin olen tehnytkin tämän maailman turuilla kyllästymiseen asti.

Lähdettyäni kiersin ensin Vainikan kauniin tyttären aittaa muutaman kierroksen. Isäntä ei tästä ollenkaan pitänyt, hän ullakon ikkunasta ampui haulikolla ilmaan ja kertoi ettei ison talon tiluksille ole kiertolaisilla asiaa. Niinpä siirryin kiertämään Heituinlahden koulua, jonka ullakkokomeroon oli uusi opettajatar majoittunut, kiertokirjeenkin kirjoitin ja kierrokselta koulun postilaatikkoon pudotin. Opettajatar ei kuitenkaan kiertolaisen rakkaudesta lämmennyt, avasi vain ikkunan ja huusi että kiertokoululaitos on jo lakkautettu ja kiertolaisen sopisi suoria matkohinsa.

Kylmä on maailman raitti kiertolaiselle, nyt sen tiedän. Siksi voisin kotiin palata, jos Äiti-kulta vain laitat onnikkarahat tulemaan osoitteelle Poste Restante, Heituinlahti.

Kiertolaispoikasi Valtteri

 
 
Kiertolaispoika
Valtteri Kylliäinen
Poste Restante
Heituinlahti

Poikani Valtteri.

Toki vielä sinut muistan, vastahan viime viikolla maailmalle lähdit. Lippurahoja en voi lähettää kun meijeritili ja taatan eläke on jo tarkkaan käytetty. Mutta Lensun isäntä ajaa sitä kautta huomenna Savitaipaleen torille potaatteja myymään, hän lupasi ottaa sinut kieseilleen kotimatkalla. Taata on jo kaivannutkin sinua tahkoa kiertämään, kirves pitäisi teroittaa.

J.K. Tuo tullesasi hiivapaketti ja kilo suoloja Vanosen kaupalta, sano että laittaa tilille.

Äiti


Pakinaperjantai #250: kiertokirje