1252924521_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 1252924531_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

  • Keitetään ravut normaaliin tapaan n. 10 minuuttia suolalla, sokerilla ja tillillä maustetussa vedessä. Litraan säilykettä tarvitaan 25-50 rapua riippuen rapujen koosta.

  • Jäähdytetään rapuja keitinvedessään pari tuntia.

  • Irrotetaan rapujen pyrstö- ja saksilihat. Myös mädit kannattaa laittaa säilykkeeseen.

  • Pilkotaan sipulia sama määrä kuin ravunlihaa sekä runsaasti tuoretta tilliä.

  • Keitetään säilöntäliemi, johon tulee vettä, suolaa, sokeria, valkopippuria ja auringonkukkaöljyä.

  • Mätetään rapua, sipulia ja tilliä kerroksittain lasipurkkeihin. Sullotaan kevyesti.

  • Valutetaan purkkeihin säilöntälientä niin että purkit täyttyvät.

  • Suljetaan kannet ja laitetaan purkit kylmään uuniin.

  • Säädetään uunin lämmöksi 125 C kolmen tunnin ajaksi. Kiehuessaan purkit valuttavat jonkin verran lientä, siksi purkit kannattaa sijoittaa uunipannun tai pellin päälle.

  • Käännetään uunin lämpö pois ja annetaan purkkien jäähtyä hitaasti uunissa. Uunista kaikuvat plop-äänet eivät kerrytä bonusta vaan tarkoittavat että purkin sisälle on syntynyt alipaine joka pitää kannen tiiviisti paikallaan.

  • Viedään purkit kellariin tai jääkaappiin. Nautitaan aikanaan hyvässä seurassa leivän kanssa tai ruoan lisukkeena suun maun mukaisen ruokajuoman kanssa.
1252924541_img-d41d8cd98f00b204e9800998e 1252924550_img-d41d8cd98f00b204e9800998e