Keitetään ravut normaaliin tapaan n. 10 minuuttia suolalla, sokerilla ja tillillä maustetussa vedessä. Litraan säilykettä tarvitaan 25-50 rapua riippuen rapujen koosta.
Jäähdytetään rapuja keitinvedessään pari tuntia.
Irrotetaan rapujen pyrstö- ja saksilihat. Myös mädit kannattaa laittaa säilykkeeseen.
Pilkotaan sipulia sama määrä kuin ravunlihaa sekä runsaasti tuoretta tilliä.
Keitetään säilöntäliemi, johon tulee vettä, suolaa, sokeria, valkopippuria ja auringonkukkaöljyä.
Mätetään rapua, sipulia ja tilliä kerroksittain lasipurkkeihin. Sullotaan kevyesti.
Valutetaan purkkeihin säilöntälientä niin että purkit täyttyvät.
Suljetaan kannet ja laitetaan purkit kylmään uuniin.
Säädetään uunin lämmöksi 125 C kolmen tunnin ajaksi. Kiehuessaan purkit valuttavat jonkin verran lientä, siksi purkit kannattaa sijoittaa uunipannun tai pellin päälle.
Käännetään uunin lämpö pois ja annetaan purkkien jäähtyä hitaasti uunissa. Uunista kaikuvat plop-äänet eivät kerrytä bonusta vaan tarkoittavat että purkin sisälle on syntynyt alipaine joka pitää kannen tiiviisti paikallaan.
Viedään purkit kellariin tai jääkaappiin. Nautitaan aikanaan hyvässä seurassa leivän kanssa tai ruoan lisukkeena suun maun mukaisen ruokajuoman kanssa.
Kommentit