Iso saunallinen rivitalokaksio, hyväkuntoinen ja Saimaan äärellä. Hinta alle seitsemänkymmentä tonnia. Hyvältä näytti, tässä olisi asunto ja mökki samassa paketissa. Saunasta voisi juosta uimaan. Veki pyöritti kiinteistövälityksen numeron ja sopi esittelystä.

 

Muuttopäivän iltana Veki silmäili ympärilleen asunnossa. Hyväkuntoinen oli osoittautunut liioitteluksi, tapetit repsottivat ja saunassa oli jotenkin sienimetsäinen tuoksu. Palvelutkin tarkoittivat naapuritalon alakerrassa majailevaa keskikaljakuppilaa. Mutta kuitenkin Saimaan äärellä.

 

Varttitunnin päästä sauna oli valmis. Alkulöylyjen jälkeen Veki laittoi kylpytakin päälle ja suuntasi talon kulmalta alkavalle polulle, sieltä välittäjä oli kertonut Saimaan löytyvän. Tasan kuudensadan askelen jälkeen polku päättyi verkkoaitaan. Aidassa oli lukittu portti ja kyltti. Veki tavasi ”Vain purjehdusseuran jäsenille”.


Sokean kanan ja muiden kirjallisesti suuntautuneiden blogistien innoittama tein kravun, siis tasan sata sanaa pitkän kertomuksen (ilman otsikkoa).  Aihe ei ole perinteistä scifiä vaan hieman proosallisempi, se syntyi kun innostuin mittamaan kartasta mitä termi "äärellä" oikein tarkoittaa käännettynä kiinteistövälityskielestä suomeksi.