Uuna haastoi minut vastaamaan tähän, ja sen tietysti teen. En kuitenkaan haasta edelleen neljää blogiystävää koska jos kaikki tekisivät niin, kaikki Suomen blogistit olisi haastettu sataan kertaan ennen syyskuuta.

Neljä työtä, mitä olen elämäni aikana tehnyt:

 1. Lehdenjako antoi taskurahaa yläkouluikäisenä. Huomasin samalla olevani omituinen hiippari joka nauttii öisillä kujilla kulkemisesta, myöhemmin olen huomannut että öisillä poluilla kulkeminen on vielä mukavampaa.

 2. Opiskeluaikojen lomat vietin raksalla, uran huippuhetkiä oli kun sain kuljettaa pienellä dumpperilla lautoja timpurille.

 3. Kymmenen vuoden pätkän ahdistin zigmaa nurkkaan insinööritoimiston syövereissä. Pidin työstäni kovin, ja sitten yhtäkkiä pakokauhu iski. Apua, ei tätä eläkeikään asti!

 4. Opetus on nykyinen työni. Suuren kuntayhtymän organisaatiota en ole oppinut rakastamaan enkä edes ymmärtämään mutta nuorten ihmisten kanssa työskentely on hienoa. Tosin taas alkaa kymmenen vuotta tulla täyteen, saa nähdä iskeekö pakokauhu.

   

Neljä televisio-ohjelmaa, mitä tykkään katsella:

 1. Olen uutisista riippuvainen, katson sekä seitsemän että kymmenen uutiset. En tiedä miksi.

 2. Emmerdale, työpäivän jälkeen nautin kovin englantilaisen pikkukylän tuulahduksista.

 3. Fringe, sopivan outo tieteissarja (tallentumassa parhaillaan).

 4. Aki Kaurismäen vanhat elokuvat, ne joissa Pellonpää-vainaa esitti pääosaa.

Neljä paikkaa, missä olen ollut lomalla:

 1. Vanhempien mökillä Etelä-Savossa. Siellä vietin nuoruuden kesät ja siellä opin rakastamaan kaikista Saimaan rannoista eniten Pihlajaveden karuja kallioita bonzai-mäntyineen.

 2. Saimaalla, harrastimme aktiivista puuveneilyä muutaman vuoden ajan kunnes löysimme itsemme nököttämästä täältä rannasta ja luovuimme suuritöisestä veneestä.
  1243283436_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
 3. Lapissa kalastamassa, vaeltamassa ja joskus myös autoilemassa. Väkevin luontokokemukseni oli kun menestyksekkään raudunkalastuksen jälkeen istuimme vellipoikien kanssa tyytyväisenä iltaa tunturijärven rannalla jossain Norjan Lapissa, kaukana kaikesta ja juuri keskellä kaikkea. Äkkiä ihan vierestä lensi jättikokoinen esihistoriallinen lentolisko, teimme tarkemman lajimäärityksen ja totesimme sen maakotkaksi kun se istahti puuhun parinsadan metrin päähän.
 4. Englannissa. Tutustuimme viikon verran englantilaiseen elämänmenoon asuen laivassa Bedfordin kaupungissa. Erityisesti Oxford teki minuun suuren vaikutuksen tuhatvuotisella yliopistollaan ja suurella joukollaan maailmankuuluja kirjailijoja.

Neljä internet-sivua,missä käyn päivittäin:

 1. Minulla on lähes pakko-oireinen tarve nähdä sääennuste 15 kertaa päivässä, siis ilmatieteen laitoksen ja Forecan sivut.

 2. Loput löytyvätkin Blogistanista, kuinkas muuten, ja niitä on paljon enemmin kuin kolme.

Neljä lempiruokaa:

 1. Mikä tahansa kalaruoka jonka on tehnyt se joka asuu meillä vaikkei ole sukua.

 2. Kotitekoinen versio särästä: paistopussiin perunaa, lanttua ja sipulia, niiden päälle nuoren lampaan viulu tai etulapa. Mausteiksi pakolliset suola ja valkosipuli, lisäksi esimerkiksi rosmariini, oregano, minttu tai katajanmarjat.

 3. Grillatut pekoniin käärityt herkkusienet, sisällä viherpippurijuustoa.

 4. Englantilaisen keittiön ehdoton huippu: Fish and chips.

Neljä paikkaa, missä mieluummin olisin nyt:

 1. Saunassa.

 2. Metsässä. Tarkemmin sanottuna laavulla illan hämärtyessä ja nuotion sammuessa, seurana vain koira, raukeana unta odotellen, kun metsä tulee niin liki että sen tuntee iholla.

 3. Polulla joka juuri nousee sen viimeisen horisontissa näkyvän mäen päälle, odottamassa mitä huipun takaa paljastuu.

 4. Nukkumassa pitkää ja rauhallista yöunta, valitettavasti viimeisen kouluviikon hirvittävä hulabaloo tekee sen saavuttamattomaksi haaveeksi. Ehkä ensi viikolla.