on tällä hetkellä suunnilleen miljardi hakua päivässä. Ja siitä iloitseepi koko Kymenlaakso ja varsinkin Summa joka saa uusia työpaikkoja, ainakin muutamalle kymmenelle vaksille ja nörtille.  Siitä iloitseepi myös  Stora-Enso joka sai myytyä hiljentyneen paperitehtaan Goole Inc:lle.

Mikäpä siinä, hyviä uutisiahan nuo. Itämeri kiittää, muutama kalvas nörtti ei varmaan colapäästöillään likaa merta yhtä paljon kuin paperitehdas. Myös saksalaiset cityvihreät kiittävät kun Suomen sademetsät jäävät honkina humisemaan joutumatta tehtaiden ahnaisiin nieluihin.

Tuota Googlen bisnestä minä vaan ihmettelen. Se tarjoaa teksti- ja kuvahakujen lisäksi Google Mapsin ja Earthin (ja nyt myös Moonin ja Marsin) karttoineen sekä satelliittikuvineen, bloggerin, nettiselaimen, jopa YouTuben videot... Mitäpä noita luettelemaan, KVG jos et muuten tiedä. Liikevaihto on suunnilleen 10 miljardia euroa mutta mistä se tulee?

Aivan, ne kolme ylintä hakutulosta ovat maksettuja mainoksia mutta lasketaanpa vähän. Googlen aktiivikäyttäjiä lienee noin miljardi. Siis mainostajat maksavat Googlelle kympin vuodessa minustakin, mutta enhän minä edes muista yhtään näkemääni google-mainosta (sitävästoin muistan hyvin että uusimmat Ellos vai mikä se nyt oli -tarjoukset löytyvät ihan tuosta yläoikealta). Hukkaan menee se kymppi.