Ympäristöministeriö valmistelee parhaillaan luonnonsuojelulain osauudistusta. Osauudistus tarkoittaisi sitä, että suojelualueilla voisi ampua ihmisen turvallisuutta uhkaavia tai merkittävää taloudellista vahinkoa aiheuttavia eläimiä. Esityksen mukaan eläin voidaan siis ampua suojelualueella, vaikka se aiheuttaisi haittaa sen ulkopuolella.

 

Verkko-uutisten mukaan Luonto-Liiton susiryhmän puheenjohtaja Sami Lyytinen vastustaa uudistusta jyrkästi, selvähän se. Mutta kuulkaapa perusteet:
Meidän kauhuskenaariomme on se, että luonnonsuojelualueille päästetään ensin metsästäjät, ja sen jälkeen alueet avataan muiden harrastajaryhmien kuten suunnistajien, kalliokiipeilijöiden tai luontokuvaajien käyttöön.

Päästää nyt luontokuvaajat ja muut luonnon viholliset metsiin, aivan pöyristyttävän kamala ajatus! Sehän on melkein kuin päästäisi melojat järveen häiritsemään suutarien ja sulkavien kuturauhaa. Hienoa Sami kun vastustat tuollaista rietasta roistomaisuutta oikeamielisyyden kilpi tanasssa.

1241455696_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Kun simpukat tietävät kuoleman lähestyvän, vaeltavat ne Murheistenrannaksi kutsuttuun kuolemanlaksoon. Vai tietääkö joku muuta selitystä tälle rantavedestä paljastuneelle löydölle?