Mauri saapui taas Murheistenrantaan, näköjään se jo hiukan kaipasi oppitunteja vaikka kesäloma oli vasta alussaan. Kerroin sille että syyslukukauden alkamisaikaa ei voi vielä tietää, se riippuu siitä milloin halla jäätää järvet riittävän kantaviksi matikanopettajan elopainolle. Syyslukukauden alussa se saisi kuitenkin perinteiseen kansakoulutapaan kirjoittaa aineen ”Mitä tein kesällä”.

 

Päätin neuvoa sitä hiukan: "Kuulehan, Mauri. Sinun kannattaisi pitää päiväkirjaa kesällä, kirjoitat siihen joka päivä kuulumiset. Sillä lailla muistat sitten syksyllä kesän tärkeimmät tapahtumat ja saat aineen kirjoitettua."

 

"Entäs yön tapahtumat, pitääkö niitä varten sitten olla yökirja?" vastasi tuo nokkela elikko. En ollut ihan varma oliko se tosissaan vai piruiliko vain.

 

"No ei, kun päiväkirjaan voi… Tai sanotaan sitä mieluummin lokikirjaksi, se sopii niin merenkävijöiden kuin kalojen ympärivuorokautiseen tapahtumien kirjaamiseen."

 

"Lokkikirja, selvä se, alan heti kirjoittamaan sitä"  huikkasi Mauri ja ui kylkievä vipattaen pois. En ehtinyt perään huutaa varmistaakseni että se tosiaan ymmärsi mistä lokikirjassa oli kyse.

 

Neljän päivän päästä Mauri palasikin, tyrkkäsi ylpeän näköisenä pienen nahkakantisen kirjan laiturin nokkaan. Sitten se rintaevällään avasi sen ja alkoi lukea virallisella äänellä:

 

"Maanantai: Varis yritti ryövätä harmaalokin munat vaikka emo itse oli paikalla. Lokkiherra sai hätistetyksi tunkeilijan tiehensä ja hautominen saattoi jatkua.
 

1275139318_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 
Tiistai:
Kiertelevä naurulokki erehtyi laskeutumaan Kaijaluodolle, pikkulokkien joukko tuijotti sen suohon. Kulkuria ei naurattanut ollenkaan.
 

1275203353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 
Keskiviikko:
Hieman hömelöt harmaalokkiveljekset Heimo ja Haitto harjoittelivat vetten päällä kävelyä. Seisominen sujui jo ihan mallikkaasti.

 1275139329_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
 

Mutta kuuleppas opettaja, lokit ovat oikeastaan aika tympeitä otuksia, en minä niitä viitsi koko ajan vahtia. Lopetan lokkikirjan tähän ja alan sen sijaan pitämään vaikka sorsakirjaa."

 

Mitäpä siihen olisin voinut sanoa?

 
 

Pakinaperjantain haaste #183: päiväkirjamerkintöjä