En ole ollenkaan veronpalautusten ystävä, päivastoin, mielestäni nykyisiäkin veroja voisi muutaman joutavimmasta päästä lakkauttaa. En toivo kruunun palauttavan entistä viljana maksettavaa pääveroa, kun en yhtään tiedä mistä saisin kokoon puolta pänniä ohria. En itse asiassa edes tiedä paljonko pänni oikein on, kaapista kuitenkin löytyy vain kilon pussi ohrarouhetta ja luulen ettei se voudille riittäisi.
 
En liioin kaipaa talvikäräjien turkisveron palautusta, en vaikka pystykorvani mielellään osallistuisikin oravannahkakiihtelyksen hankintaan omalla panoksellaan. Pärttylinpäivän karjaverokin tuottaisi melkoisesti päänvaivaa karjattomalle. Tuomarinverosta, laamanninverosta, käräjäkapoista ja suostuntaverosta kai sentään tiukan paikan tullen selviäisin, samoin paloviinan valmistusverosta.

Yhden veron palauttamista kuitenkin kannatan lämpimästi, olenpa sen varalta kuivannut jo puolisen kippuntaa haukea. Niinpä kun kesäkäräjien kapahaukivero joskus palaa, ei minulta mene sormi suuhun, vaan rempseästi lyön haukinelikon voudin eteen ja kysyn: "Riittääkö vai pannaanko lisää, meillä ei nimittäin ole hauennuusaa."
 
Pakinaperjantai #263: veronpalautus